Het ontwerp voor Park3 is gemaakt door Studio Gers en is vanuit de volgende principes vormgegeven:
Eenheid in de architectuur zorgt voor een rustig beeld in het plantsoen waarbij subtiele verschillen voor de onderlinge herkenbaarheid en diversiteit zorgen. Metselwerk en horizontale banden zijn bepalend voor het karakter van de architectuur van de parkpaviljoens. De horizontale banden zorgen voor een geleding in de bouwvolumes en versterken hiermee het kleinschalige karakter van de bebouwing. Houten accenten, buitenruimtes en groene gevels komen op een eigen manier terug in alle drie de appartementengebouwen.
De drie parkpaviljoens zijn identiek in opzet maar verschillen onderling op een subtiele manier. Ieder paviljoen krijgt een zorgvuldig op elkaar afgestemd eigen kleurtint metselwerk in een pallet van een lichte zandkleur tot een donkerdere warme grijstint, passend bij het zandgele en roodbruine metselwerk van de omliggende bestaande bebouwing.
De entreegevels zijn op straatniveau van metselwerk en hebben een lage goot. Boven de goot is een stijl dak dat op een ingetogen manier is afgewerkt met een felsbeplating, waarin voor het trappenhuis een risaliet is opgenomen. De entreegevel heeft de kleinschaligheid van de menselijke maat.
De woonruimtes en buitenruimtes zijn georiënteerd op het plantsoen en de vijver. Vanuit alle woningen zijn er hiermee zichtrelaties naar het plantsoen en de andere parkpaviljoens. Aan deze kant hebben de parkpaviljoens een open karakter. De buitenruimtes zijn vormgegeven met houten accenten en plantenbakken met een open, groen en vriendelijk karakter. Het penthouse vormt het meest uitgesproken accent richting het plantsoen. Hier zorgen de houten gevelbekleding en de pergola’s voor een verdere geleding van de gevel en leesbaarheid op de schaal van het plantsoen.
Het ontwerp van de drie woningbouwblokken bevordert de onderlinge relatie tussen gebouw-, groen- en waterstructuren op diverse manieren. Deze structuren worden versterkt door de combinatie van groene gevels met beplanting en door de buitenruimtes op de begane grond te omzoomen met groene hagen. Daarnaast worden de buitenruimtes op de verdiepingsvloeren voorzien van houten bloembakken met beplanting erin. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke en geleidelijke overgang tussen het groene openbaar gebied naar privé, waarbij de groenstructuur door de groene gevelaccenten zowel horizontaal als verticaal wordt versterkt. Het ontwerp is hiermee zeer klimaatadaptief.
© Thunnissen Groep 2025
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring